fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Майстер-клас з писанкарства
30.04.2016

У коледжі відбувся традиційний щорічний майстер-клас з писанкарства.

Поки живуть традиції – живе і нація. До духовного багатства прадавніх традицій долучився 25 квітня студентський та педагогічний колектив коледжу.

Писанка – це один з духовних місточків, що єднає українців у часі і просторі. Усвідомлюючи це, викладачі соціально-економічних дисциплін зуміли передати своїм студентам той глибинний духовний зміст, який закодовано у ній.

Щорічним майстер-класам необхідно завдячувати насамперед директору коледжу, Йосипу Едуардовичу Кібітлевському, який започаткував їх проведення.

Потужний струмінь духовності у залі тісно переплітався з емоційним зарядом, скріпленим словами майстрині Рязанцевої Олени Олександрівни.

Писанкарі впродовж трьох годин творили писанки з використанням символіки, традиційної кольорової гами та прадавніх орнаментів-оберегів. Здається, час зупинився…

Незважаючи на недосконалість першого виробу, всеодно кожен пишався власним творінням. Тож можна лишень здогадуватися, що творилося у душі кожного учасника.

Стверджують, що писанку пишуть не руки, а душа. Приємно, що душа нашого коледжу така світла, глибока, багата, відкрита і велично українська.

Напередодні Світлого Воскресіння Христового – свята надії і вічної любові – нехай наша країна заграє писанковими барвами, засвідчивши духовне піднесення українців!