fb
yt
Вгору
ВСП Барський фаховий коледж
транспорту та будівництва
Національного транспортного університету
Звернення директора
director
Фільм про коледж
video
Веб-камери
cam_1
Пам'ятник "Запорожцю"
cam_2
Ландшафт перед гуртожитком
Student бкТБ
video
Перегляд
Твої вуста співають колискову
20.05.2016

«Ну як тебе не любити?», - такі слова Мати промовляє, співаючи колискову, такі слова вона каже дитині все життя. Це вона колише й заспокоює дитятко безсонними ночами, турботливими днями. Кожній матері хочеться, щоб її син чи дочка росли здоровими, щасливими, добрими й слухняними дітьми, виросли порядними людьми.

Кожного року в другу неділю травня, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері.

Безумовно, в усьому світі День Матері – це одне із найзворушливіших свят, бо кожен із нас з дитинства і до останніх днів несе у своїй душі єдиний і неповторний образ – образ Мами, яка все зрозуміє, пробачить і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.

В Україні це свято було офіційно запроваджене у 1995 році, а у нашому коледжі - ще в 1989 році. Ось і цьогоріч, 13 травня, в актовій залі БКТБ НТУ відбулося зворушливе свято під назвою «Твої вуста співають колискову».

Його учасники зібралися, щоб висловити свою любов і шану найдорожчій людині – рідній неньці, подякувати їй за любов і турботу, а також вшанувати всю родину і побажати їй здоров’я, щастя і Божого благословення.

Ведучими свята стали першокурсники Лизак Яна, Грещишин Микола, Плаксій Анна та Гудима Павло, які нагадали, що наше життя починається від Матері – найріднішої, найближчої нам людини. З любові до Матері й Батька бере свій початок любов до рідного краю.

Найщиріші слова подяки Матері – берегині роду – звучали з уст студенток першого курсу Диктяр Аліни та Смотрицької Юлії.

Емоційно і дуже зворушливо линула пісня «Посіяла людям » у виконанні прекрасної жінки, матері трьох дітей Овсюк Тамари Василівни.

«Мамо! Це ти вчиш мене жити по закону любові і правди. Це ти не даєш мені спіткнутися на щоденних життєвих дорогах, будиш в мені совість, вчиш добру. І я стаю на коліна перед твоєю материнською добротою, мудрістю і мужністю твоєю», - звернулися першокурсники до своїх мам словами молитви. Це стало кульмінацією родинної зустрічі.

Поряд зі словом "мама" завжди стоїть сильне, мужнє слово «тато». Пісню « Тату » виконали татові донечки - студентка першого курсу Абраменко Марія з молодшою сестрою Вікторією. Пісня торкнулася серця не одного батька, змусила витерти чоловічу скупу сльозу.

Щирі слова пісні «Батьки» у сучасному виконанні прозвучали від Хоменка Євгена та Ковалюка Юрія.

А вдячні сини з груп 1ОР-2 та 1АМ-102 Урушадзе Андрій, Вовк Віталій, Мельничук Дмитро, Косточка Юрій, Котнєвич Максим та Черній Дмитро подарували чудову пісню «Мам». І танцювали у залі мами із своїми вже дорослими синами!

Наше родинне коло не обмежується Мамою і Татом. Невід'ємна частина кожної сім'ї – це Бабусі та Дідусі, яких на святі також не оминули увагою: студентки груп 1ОП-24 Плаксій Анна та Ягодзінська Світлана подарували пісню «Три поради».

До родинного кола входять і тітоньки, і дядечки, і хрещені батьки, і братики, і сестрички... Ми також любимо, цінуємо їх. Бажаємо їм здоров'я, довгих років життя, благополуччя та щастя, злагоди та миру.

Усі присутні скуштували родинного короваю, який символізує сімейний добробут, взаємну повагу, любов і злагоду.

Батько великої родини Барського коледжу транспорту та будівництва Національного транспортного університету, директор Йосип Едуардович Кібітлевський подякував всім за чудове свято.

Хай Бог охороняє Вас від злого!

Хай світить сонце і колосяться жита!

Щоб були Ви щасливі і здорові

На многії-многії літа!